Ska det vara så här?

Om ni kommer ihåg det så skrev jag i början av maj att jag hade varit på ett toppen läkarbesök. Då kankse ni undrar hur ett läkarbesök kan vara toppen? Och vad jag gjorde där?
 
Jag var där på grund av mina antidepressiva tabletter som jag tar och som jag har ätit i nästan tre år nu. Jag kom ihåg att jag var ganska rädd för att börja med dem eftersom det är en ganska stark medicin med flera biverkningar och det är inte något som man bara kan sluta med hur som helst utan det är en medicin som man trappar upp och trappar ner med. Men när jag fick en depression igen så kände jag att den här gången vill jag ta mediciner, eftersom första gången var så svår utan. 
 
Tillslut så bestämde jag mig för att börja med dem, men jag kände ingen direkt skillnad så vi trappade upp den och tillslut så landade jag på högsta dosen som man får ta. Och där är jag fortfarande än idag.
Det slog mig faktiskt först när det var en som frågade mig hur länge jag skulle ta dessa tabletter, då jag svarade hela livet antar jag eller jag vet inte för det är ingen som har sagt något. Då slog det mig. Ska jag verkligen behöva göra det? Är det såhär läkare gör nu för tiden? Ger ungdommar som mår psykist dålig antidepressiva tabletter och sen struntar i dem, bara för att bli av med dem?
 
Det har ju hänt mycket på tre år och jag känner att jag borde inte behöva ta max dos längre. Så jag kontaktade en läkare och bokade en tid.
 
Väl där så började hon läsa i min journal och kollade när jag hade ökat till min nuvarande dos och kollade vad läkaren hade skrivit då. Det visade sig att läkaren inte hade skrivit någonting, varken hur länge jag skulle ta dem eller om någon uppföljning för att se hur det går. Då berätade läkaren som jag satt och pratade med att dessa tabletter rekomenderar man för unga att bara använda i någon månad och sen ska man kolla hur det går och förhoppningsvis kunna minska dosen igen. Och jag har då ätit de i tre år, utan att någon har sagt det!
 
Läkaren berömde mig för att jag hade tagit mig tid att komma dit och att jag ville göra en förändring, så vi satte upp ett långsiktigt program med hur jag skulle trappa ned.
 
 
I fredags kväll fick jag nog en liten "biverkning" på min nedtrappning, då jag kände mig väldigt nere och sen helt plötsligt blev jag jätteledsen från ingenstans och började tok grina. Som tur är så har jag en underbar pojkvän som är van med mitt speciella humör och som är världsbäst på att trösta mig.
 
Om du som läser detta också tar liknande tabletter, vet du hur länge du ska äta de? Kan du trappa ner, så gör det! Kontakta en läkare och gör upp en plan, så kanske du slipper ta dessa tabletter i framtiden.
 
Oj nu lät jag som värsta reklamen, men det är ändå viktigt tycker jag!
 
Ha en fin söndag och morsdag allihopa!

Gårdagen

Asså gårdagen! 
Ju närmare eftermiddagen vi kom desto sämre mådde jag. 
Jag hade ju dammsugit och städat huset dagen innan, så det jag skulle göra igår var typ att baka en kaka. Det var i stort sett allt.
Men ändå kom den här stresskänslan fram att tänk om det inte är tillräckligt städat, tänk om kakan inte kommer smaka bra, tänk om inte potatisen blir bra.. alltså massa sånna tankar som egentligen är helt onödiga.
Och så tänkte jag om jag kunde göra mer, som skulle jag ha skurat golven också, jag kanske inte har städat tillräckligt noga, jag kanske skulle ha skalat potatisen och morötterna innan de kommer så att det är klart.
 
Tillslut var jag tvungen att stänga av musiken som jag lyssnade på samtidigt som jag stod och bakade och sen försökte jag sätta mig ner och andas och kollade när Joakim skulle komma för jag kände att det började gå utför. Jag höll på att få en panikångestattak. 
Som tur var så kom Joakim ganska snart och försökte lugna ner mig, men jag hade så himla ont i magen och blev as nervös över allting. Jag gick upp och tog en dusch och försökte slappna av och sen tog jag ett glas vin också. 
Sen skulle Sofia och Emil komma tidigare för att vi skulle planera lite inför vår resa i sommar, så jag kollade om inte de skulle komma snart för då kanske jag skulle slappna av lite mer och tänka på annat. Det blev inte så mycket planering när de kom men det hjälpe mig i alla fall att slappna av.
Sen kom Jenny och Fredrik och kvällen kunde börja! :)
 
Tänk att nästan få en panikångestattack för att man ska ha hem två par som man känner på lite grillmiddag. Då är det ju någonting som inte står rätt till. Jag tror att det handlar om att jag visste om det hela så långt i förväg och sen hade jag inget annat bättre för mig än att städa och hålla på. Hade vi bestämt det typ dagen innan då tror jag att jag hade haft en mer avslappnad inställning till det hela.
 
Kvällen var super mysig och super rolig! Maten smakade jättebra och det gjorde även kakan som jag hade bakat också :) Kvällen slutade med lite singstar, vilket var flera år sen man körde sist. Så nu äntligen fick jag och Emil köra det, vi som har tjatat och självklart så vann jag :)
 
 
Här är min kaka som jag bakade, jag tror att den blev godkänd eftersom det inte fanns något kvar av den sen :)
 
Tack för en supermysig kväll!
 

Tidig helg!

I torsdags så skulle jag ha jobbat ett kortare dubbelpass i receptionen, men på grund av sjukdom uppe på konferensen så ville de ha min hjälp under kvällen. Jag körde ett kort pass i receptionen och sen när de blev lugnt så gick jag upp till konferensen där det alltid finns saker som man kan hugga tag i. 
Det kändes väldigt skönt efter att jag hade stängt uppe på konferensen senare på kvällen, det kändes som att jag hade hunnit med allt plus lite till som kanske inte är deras prioritet men som måste göras. Om jag hoppar in en dag eller eftermiddag så är det inte så stor ide för mig att sätta mig in i massa mejl och planeringar. Så då brukar jag fokusera på det runt omkring istället.
 
Igår var jag ledig, vilket var hur skönt som helst! Denna vecka känns som att den har varit lång men antagligen för att jag jobbade lite i söndags också. Igår var jag ute på en promenad efter frukost sen dammade jag och dammsög hela huset och tvättade, vilket tog hur lång tid som helst. Sen duschade jag och åkte ner till systemet och ica för att handla. Snacka om att samla vuxenpoäng! 
 
Ikväll ska vi ha grillgäster på besök, kommer bli hur mysigt som helst! :)
 
Åhh, jag vill ha mitt långa hår tillbaka nu! Tror ni att det kommer hinna växa ut igen till sommaren?